fredag 5 januari 2018

Uppgift 2C Geocaching och skattjakten


Här är min film om Geocaching och skattjakten. Den här uppgiften var väldigt rolig att göra. Det var första gången jag gjorde geocaching och jag har lärt mig mycket. Det var även väldigt kul att göra en skattjakt med hjälp av QR- koder. I filmen visas dokumentationen över vår geocaching och skattjakt. 




Uppgift 2A Animering


Då har jag provat på att göra en egen animerad film. Det har varit tagit lång tid och det var mycket arbete med att få den bra. Karaktärerna är av lite olika slag, det finns foton som jag har redigerat i Gimp, andra bilder har jag tecknat själv och trollet har jag och min dotter gjort i lera. Animeringen är gjord i goanimate och det var lite svårt i början, men sen blev det enklare när jag förstod hur jag skulle göra. Jag valde först att spela in den berättande delen i röstmemo men resultatet blev inte så bra så jag använde Audacity istället och då blev det bättre. I appen garageband skapade jag en del ljudeffekter och musik. Det har varit oerhört lärorikt att göra den här filmen!

I arbetet med animeringen har jag använt mig av olika appar och hemsidor:
goanimate.com, garageband, audacity, powerpoint och Gimp.


Min film

måndag 1 januari 2018

Uppgift 2B Ljud

I min uppgift har jag spelat in fem ljud som är lätta att känna igen inomhus och fem ljud som återfinns utomhus. De ljud jag valde inne var kokande ägg, tvättmaskin, rinnande vatten, koka kaffe och köksfläkten. De fem ute ljuden var ljudet av körande bilar, ån Viskan, en buss, när vi var ute och gick och vinden. Sången spelade jag in när min 3-åringa dotter sjöng imse vimse spindel.
Alla ljuden spelade jag in med min mobiltelefon med hjälp av röstmemo. Sen konverterade jag ljuden till mp3- filer som att de skulle fungera i audacity. Med hjälp av audacity redigerade jag ljuden och tog bort ljud som inte lät så bra samt satte ihop de fem ljuden till en ljudfil. Till sist laddade jag upp dem på soundcloud. För mig var det svårt att konvertera filerna när de inte fungerade i audacity, men med hjälp av google så förstod jag till slut hur jag skulle göra. En annan sak som var svår var att få ute ljuden skarpa och tydliga. Eftersom jag bor mitt i stan så är det väldigt mycket ljud från bilar som hördes mest. Jag försökte spela in fågelkvitter med det hördes inte alls på röstmemo eftersom bilarna körde förbi hela tiden. Nedan finns länkar på mina ljudfiler.



Projektarbetet

Nu är det sista arbetet i den här kursen inlämnat. Det var väldigt roligt att få arbeta med ett projekt och se vad barnen intresserade sig f...